Lag en plan!
Hva skal du oppnå, hvem er det du skal «snakke til», hva er det dere skal snakke om? Hva er viktig å vise frem, profilere? Er det dialog med eksisterende kunder som er det primære, nye kunder, skal dere bruke Facebook til å bygge merkevaren, kjøre konkurranser? Sosialemedier er ikke bare Facebook, kanskje dere skal begynne med å gjøre egen hjemmeside mer sosial?
Produser relevant innhold
Relevans og innhold vil bli to helt sentrale begreper innen digital markedsføring. Vi må treffe med det vi tilbyr, gi kundene en følelse av glede eller nytte. Når nye forbrukere inntar førersetet, betyr det nye utfordringer. De yngre lever i symbiose med mobilen, for dem betyr et online-tips fra en venn mer enn to helsides annonser på papir. Derfor blir det viktig og alltid huske at kundene dine alltid vil lese om temaer som er relevante for dem.
Finn det perfekte publiseringstidspunktet
Du tror kanskje dette er vrient? Ikke i det hele tatt! Bruk de forskjellige vektøyene som finnes der ute. Det handler om å finne ut når din målgruppe er pålogget. Gjør noen tester, og observer når du får best respons på dine innlegg. For Facebook finnes http://likealyzer.com/ et fint verktøy å bruke. Når du tester ut forskjellige tidspunkter er det lurt å huske på at kvaliteten på innleggene er viktigere enn når det publiseres. Et godt innlegg kan få god rekkevidde til tross for dårlig timing.
Finn ut hvor ofte du bør publisere innhold
Du bør også finne ut hvor hyppig din målgruppe foretrekker at du publiserer innhold. Det er bedre med færre innlegg av høy kvalitet en mange av lav.De lærde strides om hvor ofte du bør publisere, men er innholdet av høy kvalitet kan du publisere en til to ganger om dagen. Husk også på at det kun er ca 5 % av de som følger deg som får med seg et innlegg. Innleggene må altså promoteres for å nå alle. Mitt råd blir derfor at du velger et eller flere innlegg pr uke som du promoterer over noen dager. Husk også at målgruppen ikke tar ferie, og at du derfor må planlegge for helligdager.
Vær engasjerende
Skap dialog, still spørsmål , og svar på spørsmål som blir stilt. Være personlig ikke vær en logo slik nesten alle er i dag. Bedriftens Facebook-side er kanskje satt opp av en ansatt og en profil er skapt til å reflektere selskapets logo, men det er ingenting i veien for å legge til flere administratorer fra salg, eller ledelse slik at flere medarbeidere kan produsere og slippe innhold på eksempelvis Facebook eller Twitter.
Ikke forsøk å selge
Men la nettverket få informasjon og kunnskap om hva dere driver med, og ha en strategi for hvordan prospekter kan konverteres til leads ,og kunder.
Forsøk å gjøre dialogen så personlig som mulig.
Tradisjonell markedsføring er i stor grad basert på en-til-mange, som et push-basert og betalt budskap. På Facebook, Twitter og andre sosiale medier så er omtalen og rekkevidden av dine aktiviteter først og fremst et resultat av at mange liker det dere holder på med, uavhengig av hvor mye penger dere har lagt i det. Suksessen er fortjent, ikke betalt, og da må også andre teknikker brukes.
Legg gjerne igjen en kommentar